Purentalihasten hieronta

Kärsitkö toistuvista päänsäryistä? Ovatko leuat aamulla jumissa, tai tuntuvatko poskien ja leukaperien lihakset kireiltä ja kosketusaroilta? Oireet voivat johtua kireistä purentalihaksista, ja purentalihasten avaus hieronnassa voi helpottaa!

Mitä purentalihasten hieronnassa tapahtuu?

Purentalihaksia on niin leuan, poskien, ohimoiden kuin suun sisäpuolen alueellakin. Purentalihasten hieronnassa näitä alueita käsitellään sekä ulkopuolelta, että suun sisältä – kertakäyttöhanskat kädessä ja kasvomaskin kanssa. Lisäksi käsitellään niska-hartiaseutua, sillä purentalihasten kireydet heijastuvat usein myös tälle alueelle ja kallonpohjalihaksiin.

Koska purentalihasten ongelmat johtuvat usein toistuvasta jännitystilasta, suositellaan purentalihasten avaamista hieronnassa hoitojaksona tai säännöllisesti tehtynä. Hieronnasta voit saada myös vinkkejä purentalihasten rentouttamiseen sekä harjoitteita kotona tehtäväksi.

Mistä kireät purentalihakset johtuvat?

Yleisin kireiden purentalihasten syy on hampaiden narskuttelu eli bruksismi. Lisäksi erilaiset purentavirheet voivat aiheuttaa jännitystä ja lihasjumeja alueella. Myös stressi yleisesti ottaen voi aiheuttaa kireyttä ja toimintahäiriöitä purentalihaksistossa.

Tiesitkö? Narskuttelu eli bruksismi

Nykytiedon valossa narskuttelu eli bruksismi on perinnöllistä, ja se johtuu yhdistelmästä monia eri tekijöitä. Stressi, päihteiden käyttö, suun kuivuminen, kahvin juonti ja tietyt lääkitykset ovat narskuttelun riskitekijöitä. Moni bruksaaja narskuttelee yöllä, jolloin hampaiden yhteenpuremiseen saattaa käyttää moninkertaista voimaa verrattuna valveillaoloaikaan.

Hampaiden kulumisen ja vaurioitumisen lisäksi bruksismi voi aiheuttaa kiputiloja niskassa, hartioissa, leukaperissä, vaurioittaa poskien sisäpintoja, aiheuttaa korvakipua sekä laukaista päänsärkyjä, jopa migreenikohtauksia.

Millaisia oireita kireät purentalihakset voivat aiheuttaa ja kenelle purentalihasten hieronta sopii?

Purentalihasten hieronta voi olla sinulle oikea ratkaisu, jos:

-Tiedät narskuttelevasi hampaita
-Kärsit leuan alueen liikerajauksista
-Kärsit toistuvista päänsäryistä, tai niska-hartiaseudun jumeista
-Kärsit kovasta stressistä
-Teet fyysistä työtä, jonka aikana puret hampaita yhteen
-Teet töitä äänelläsi (esim. laulajat)

Purentalihasten hierontaa Helsingissä

Wario Physicsin ammattilaisten käsissä saat purentalihaksistosi rentoutettua! Palvelemme laajoilla aukioloajoilla, jolloin pääset tarvittaessa nopeastikin hoitoon. Lue lisää ja varaa aika: https://wario.fi/palvelu/purentalihastenavaus/

Maksutavat

Yleisimpien maksutapojen lisäksi meillä voit maksaa Edenred, Smartum, Easybreak ja E-passi -liikuntaeduilla.

Huom. Liikuntaedulla ei voi maksaa hoitopalveluita. Hoitopalveluihin tarvitaan hieronta- tai hyvinvointietu.